”Sedan Toni Vitali kom till Högsbo har vi krigat i toppen och vår ambition är att göra detsamma i år”

Sommaruppehållet är slut och herrlaget har dragit igång på riktigt… om man nu kan säga att de haft uppehåll överhuvudtaget?


Förra säsongen av Superettan Herr fick ett abrupt slut efter bara ett fåtal spelade matcher, så att säga att herrlaget är spända på en ny säsong är en underdrift. Samma trupp med ett nytillskott, samma coacher och samma kämpaglöd – säsongen 21/22 kan bli något riktigt bra!

En riktigt rolig nyhet som kommer ge SEH ett litet lyft är att säsongen 2021/22 kommer Wilson vara officiell leverantör av basketbollar till Superettan herr. EVO Nxt – samma boll som NBA, WNBA, Champions League, NCAA mfl använder.

Givetvis bra att vi får ett exklusivt bollavtal för Superettan, men det mest positiva är att det är något nytt. Wilson är kvalité rakt igenom och vi ser mycket fram mot att jobba tillsammans med dem och Amer Sports för att fortsätta utveckla Superettan, säger ligaordförande David McCann


Vi passade på att ta oss ett snack med Head coach Mattsson inför säsongen:

Carl Mattsson, head coach för herrlaget, hur har din sommar varit?
Tror detta är första gången på kanske 4-5 år jag inte varit i hallen under några veckor i juni och juli. Alla som känner mig vet vilken hallråtta jag är, så det är nog nytt för sommaren. Men mycket av sommaren har gått åt till med hjälp av Göran Andersson att bygga en trupp för nästa år. Något som vi förhoppningsvis snart är klara med

Ni har ju hållit igång lite hela sommaren, men idag gick äntligen startskottet på riktigt för säsongen 21/22. Hur känns det?
Sen vi fick klartecken har vi tränar och spelat 2-3 gånger i veckan. Det har vi gjort under sommaren men givetvis är det något speciellt att träffas för första officiella träningen. Hela truppen är ännu inte på plats men tror jag talar för alla att vi är glada och taggade att påbörja vår säsong 2021/2022.

Ni hade ju en minst sagt tråkig säsong förra året där ni inte hann spela så många matcher, vilket lag tror du blir ”laget att slå” denna säsongen?
Nu känns det knappt som vi spelat förra säsongen. Sista matchen spelades i oktober vilket är nästan 10 månader sen. Med det tror jag vi som precis alla andra lag är sjukt taggade på att faktiskt få spela matcher och förhoppningsvis framför någon typ av publik. Det känns som alla lag i Superettan satsar något galet i år. Kalmar är ingen underdog utan måste vara en av de stora favoriterna. Samtidigt som Uppsala fått tillbaka Kevin Gaines som coach med en ruskig fin trupp, AIK har värvat en riktigt profil som gör dom till ett favoritlag med Jerel Blassingame. Sen ska vi inte glömma Eos som under Christoffer Henriks varit ett konstant topplag lär vara där nästa år igen. Tror dessa tre blir lagen att slå i år.

Det är många nya spelare i Superettan herr denna säsongen, hur ser du på din trupp?
Det känns som många lag värvat och adderat. Vi har trott på kontinuitet och satsar på att behålla stora delar av truppen. Filip Hellgren är den enda nya i vår trupp för i år. Sen Toni Vitali kom till Högsbo har vi krigat i toppen och vår ambition är att göra detsamma i år.

Slutligen, vad är dina förhoppningar och vad förväntar du dig inför denna säsongen?
Mina förhoppningar är att vi ska få avsluta en säsong på planen. Något vi inte fått göra på två säsonger. Utöver det vill vi utmana i toppen. Superettan ser tuffare ut men tror aldrig gruppen varit såhär fokuserad på en säsong som i år.

Ps. Hur många glassar har du ätit?
Det har slunkit ner några stycken, framför allt från Gelaterian på Frölunda torg


Det börjar närma sig seriestart och vi längtar!


Lämna en kommentar